Strona testowa

Formularz zamówienia - Garmaż świąteczny





Dane kontaktowe




Zupy

1.
Barszcz wigilijny na zakwasie
1L / 30 zł
2.
Zupa grzybowa z kluskami lanymi
1L / 35 zł
3.
Rosół drobiowy z kaczki, gęsi i kury
1L / 30 zł
4.
Krem z borowików z truflowym creme fraiche i olejem grzybowym
1L / 50 zł
5.
Krem z topinamburu z karmelizowanymi kasztanami i chipsami z topinamburu
1L / 60 zł

Pierogi

1.
Pierogi z kapustą i grzybami
1 szt. / 2 zł
2.
Pierogi ruskie postne
1 szt. / 2 zł
3.
Pierogi ruskie z wędzoną słoniną
1 szt. / 2,5 zł
4.
Pierogi z kozim serem i burakiem
1 szt. / 3 zł
5.
Pierogi z rwaną kaczką
1 szt. / 3,5 zł
6.
Kołduny do barszczu
1 szt. / 1,5 zł
7.
Uszka z grzybami
1 szt. / 1,5 zł
8.
Smażone pierożki gyoza z kozim serem i orzechami makadamii i miodem
1 szt. / 5 zł

Drożdżowe

1.
Pasztecik z kapustą i grzybami
1 szt. / 4 zł
2.
Kulebiak z kapustą i grzybami z kminkiem
ok. 1,5 kg / 65 zł

Na zimno

1.
Pasztet z dziczyzny z żelem z żurawiny
100g / 10 zł
2.
Ryba po grecku (sandacz)
100g / 10 zł
3.
Terrina z pstrąga z musem z selera z cytryną
100g / 13 zł
4.
Sałatka śledziowa z patatkami, creme fraiche, szalotką i groszkiem cukrowym
100g / 9 zł
5.
Śledź w przyprawach korzennych z czerwoną cebulą, śliwką, cynamonem, kardamonem i goździkami
100g / 9 zł
6.
Pstrąg w galarecie
100g / 8 zł
7.
Rillette z kaczki
100g / 12 zł
8.
Sałatka jarzynowa
100g / 8 zł
9.
Sałatka z krewetkami
100g / 15 zł
10.
Tatar z polędwicy wołowej z podgrzybkami marynowanymi, majonezem truflowym, kasztanem karmelizowanym, cebulką perłową i pędami sosny
100g / 29 zł
11.
Deska włoskich wędlin i serów z konfiturą figową
100g / 29 zł
12.
Pierożek won ton z wędzonym jesiotrem z zielenicy, creme fraiche i olejem z kopru
1 szt. / 9 zł

Bigosy

1.
Bigos postny z kapustą, grzybami, śliwką, marchewką i selerem
100g / 9 zł
2.
Bigos na dziczyźnie z kapustą, grzybami, kiełbasą z dziczyzny i boczkiem
100g / 14 zł

Duże pieczenie

1.
Łosoś pieczony z cytrynowym kuskusem i sałatą rzymską
1 kg / 120 zł
2.
Kaczka pieczona w całości z jabłkiem, śliwką i pomarańczą + ziemniaki pieczone, czerwona kapusta i sos korzenny
1 szt. (ok. 2kg) / 100 zł
3.
Karkówka wolno pieczona z prażoną gryką, burakami z palonym masłem i sosem pieczeniowym
1 kg / 100 zł
4.
Pieczona perlica z zapiekanymi ziemniakami, marchewką glazurowaną i sos tymiankowy
1 szt. (ok 1.5kg) / 100 zł
5.
Polędwiczki wieprzowe z patatkami confitowanymi, zapiekanką z buraka, serem pleśniowym i sosem z czerwoną porzeczką
1 kg / 110 zł
6.
Pieczeń jagnięca szpikowana słoniną z kutią z komosy ryżowej, bakaliami i sosem pieczeniowym z daktylami
1 kg / 130 zł
7.
Pieczone przepiórki z patatkami confitowanymi i sosem owocowo-korzennym
4 szt. / 130 zł
8.
Polędwica Wellington z grzybami w cieście francuskim
1 kg / 190 zł

Desery

1.
Rolada makowa
1kg / 50 zł
2.
Sernik francuski
1 szt. (ok 1.5kg) / 70 zł
3.
Ciasto korzenne
1kg / 50 zł
4.
Sernik dyniowy
1 szt. (ok. 1.5kg) / 70 zł
5.
Tarta z musem z rokitnika lub malin z bezą szwajcarską opalaną
1 szt. / 60 zł
6.
Tarta z musem czekoladowym i karmelem
1 szt. / 70 zł
7.
Kutia wigilijna
1kg / 60 zł
8.
Panettone z bakaliami i grappą
1 szt. (ok. 1kg) / 80 zł
9.
Mus z palonej kaszy gryczanej z biszkoptem czekoladowym, gllasage z herbaty matcha i kafiru i prażone ziarna konopi
1 szt. (ok. 1,5kg) / 99 zł

Pieczywo

1.
Chleb pszenny
600g / 9 zł
2.
Chleb żytni razowy
600g / 10 zł
3.
Chleb pszenno-żytni
600g / 10 zł
4.
Focaccia z oliwkami, rozmarynem i solą morską
500g / 10 zł

Zestawy

1.
Zestaw tradycyjny dla 4 osób
600 zł
• Barszcz wigilijny 1,5L,
• Kołduny do barszczu 20 szt.,
• Kulebiak 1,5kg,
• Pasztet z dziczyzny 400g,
• Ryba po grecku 400g,
• Śledź w przyprawach korzennych 400g,
• Galaretki z pstrągiem 400g,
• Sałatka jarzynowa 400g,
• Bigos postny 400g,
• Kaczka w całości ok. 2kg,
• Łosoś pieczony 1kg,
• Kutia wigilijna 1kg
2.
Zestaw tradycyjny dla 6 osób
750 zł
• Barszcz wigilijny 2L,
• Kołduny do barszczu 30 szt.,
• Kulebiak 1,5kg,
• Pasztet z dziczyzny 600g,
• Ryba po grecku 600g,
• Śledź w przyprawach korzennych 600g,
• Galaretki z pstrągiem 600g,
• Sałatka jarzynowa 600g,
• Bigos postny 600g,
• Kaczka w całości ok. 2kg,
• Łosoś pieczony 1kg,
• Kutia wigilijna 1kg
3.
Zestaw Modern dla 4 osób
800 zł
• Krem z topinamburu 1,5L,
• Ruskie ze słoniną 20 szt.,
• Pierogi z kozim serem i burakiem 20 szt.,
• Terina z pstrąga 400g,
• Sałatka śledziowa 400g,
• Rillette z kaczki 400g,
• Sałatka krewetkowa 400g,
• Bigos na dziczyźnie 400g,
• Jesiotr 4 szt.,
• Łosoś pieczony 1kg,
• Pieczeń jagnięca 1kg,
• Mus z palonej kaszy gryczanej 1,5kg
4.
Zestaw Modern dla 6 osób
1000 zł
• Krem z topinamburu 2L,
• Ruskie ze słoniną 30 szt.,
• Pierogi z kozim serem i burakiem 30 szt.,
• Terina z pstrąga 600g,
• Sałatka śledziowa 600g,
• Rillette z kaczki 600g,
• Sałatka krewetkowa 600g,
• Bigos na dziczyźnie 600g,
• Jesiotr 6 szt.,
• Łosoś pieczony 1kg,
• Pieczeń jagnięca 1kg,
• Mus z palonej kaszy gryczanej 1,5kg

Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem formularza zamówień jest Restauracja Modern Food & Wine, Plac Zdrojowy 2B (deski molo), 81-718 Sopot. Dane wpisane w formularzu zamówień będą przetwarzane w celu i zakresie niezbędnym do przedstawienia oferty i realizacji zamówienia.


KONTAKT


TRIPADVISOR

FACEBOOK
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług oraz zgodnie z Polityką Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Informacje o polityce bezpieczeństwa danych osobowych znajdziesz w dokumencie Informacja o przetwarzaniu danych osobowych.